• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Átadták az Év Pest Megyei Értéke 2017 díjat

Szőgyényi Gábor, a Molnár Céh Alapítvány elnöke, a Hajómalom megálmodója vette át a díjat.

Pest Megye Önkormányzata 2015 év végén döntött arról, hogy létrehozza az Év Pest Megyei Értéke Díjat. A díjjal azt a közösséget díjazza, amelyik egy, már a megyei értéktárba felvett értéket kiemelkedően tud reprezentálni, ezáltal képes az érték és a megye ismertségét még inkább növelni: pl. új programot tud szervezni, marketingtevékenységet épít az érték köré, turisztikai vonzerőt teremt, média megjelenéseket generál, meg tudja jeleníteni az értéket a helyi oktatásban, nemzetközi kapcsolatot képes építeni általa. Azaz olyan újdonsággal képes kiegészíteni az érték ismertségét, ami addig nem, vagy kevésbé volt ismert a nagyközönség számára.

A Megyei Értéktár Bizottság novemberi ülésén döntött arról, hogy a beérkezett pályázatok alapján a ráckevei Hajómalom lett az Év Pest Megyei Értéke.

A Hajómalom Európa egyetlen, szabadtéri vízen működő, látható és látogatható hajómalma. Évente 5-6000 látogatót vonz, hiszen kialakítását úgy tervezték, hogy ténylegesen lehessen lisztet őrölni, s az megtekinthető legyen, mintegy „üzemlátogatás" szerűen, s emellett a ráckevei vízimalmok működéséről is látható itt egy állandó kiállítás. A hajómalom mára elnyerte az Ipartörténeti Emlékhely címet.

Hajomalom 01 sRGB

Idén az egyik megyei értéktúra végállomása volt a Hajómalom. Emellett 2017 kiemelkedő sikere, hogy az érték bekerült a Danube Urban Brand hálózatépítő EU Transznacionális Projekt „jó gyakorlatok” közé, nemzetközileg elismerve a civil-önkormányzati együttműködést.

A díj átadására a november 24-i közgyűlésen került sor. A díjat Szabó István, a közgyűlés elnöke és Török István, a Megyei Értéktár Bizottság elnöke adta át Szőgyényi Gábornak és Ráckeve polgármesterének, Szadai Józsefnek.

Ev erteke RackeveSzabó István, Szőgyényi Gábor, Szadai József, Török István

Az elismerő oklevelén kívül 50.000 forint támogatásban részesül a jövő évi értéknépszerűsítési rendezvénye Ráckevének.

www.pestmegye.hu