• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Identitás erősítése Pest vármegyében (TOP_PLUSZ-3.1.3-23-PT2-2024-00001)

A fejlesztés célja Pest vármegye területén térségi identitásfejlesztés és térségfejlesztési együttműködések megvalósítása.

 szechenyi logo

Kedvezményezett neve/Konzorciumvezető: Pest Vármegye Önkormányzata

Konzorciumi partnerek: Pest Vármegyei Népművelők Egyesülete, Közép Magyarországi Folklórszövetség, Pest Vármegyei Területfejlesztési Nonprofit Kft.

A projekt címe: Identitás erősítése Pest vármegyében (TOP_PLUSZ-3.1.3-23-PT2-2024-00001)

Szerződött támogatás összege: 948 millió Ft
A támogatás mértéke: 100 %

A projekt tervezett fizikai befejezése (jelenleg hatályos Támogatási szerződés szerint): 2027. október 31.

Projekt tartalmának részletes bemutatása:
A projekt célja a társadalmi befogadást, társadalmi kohéziót, identitást és együttműködések erősítését célzó közösségi programok megvalósítása. Olyan események szervezése, amelyek elősegítik a vármegye lakosságának kulturális és közösségi identitásának, együttműködésének dinamizálását.

A projekt célcsoportja:

A projekt célcsoportja Pest vármegye településeinek polgárai, kiemelt figyelmet fordítva a hátrányos helyzetű lakosságra, mint
- a mélyszegénységben élők, romák, aki helyzetének javításával, a szegénység generációk közötti átöröklődésének megakadályozásával közelebb kerülhetünk egy kevésbé sérülékeny társadalommal és gazdasággal rendelkező Magyarország megteremtéséhez.
- a gyermekek, akik esetében óriási jelentősége van a szemléletformálásnak, a nevelésnek, oktatásnak, hiszen későbbi cselekedeteik alapját jelenti az az erkölcsi, viselkedési normarendszer, amelyet a családban, az iskolában, illetve ezeken kívül a társadalmi érintkezésben tapasztalnak.
- a nők, akik támogatása arra irányul, hogy hagyományos otthoni szerepeik, és a munkában betöltött szerepeik összeegyeztetése, az azzal járó esetleges konfliktusok kezelése sikeres legyen annak érdekében, hogy a nők valóban a férfiakkal minden területen egyenlő esélyekkel rendelkezzenek.
- az idősek, akik támogatása, segítése oly módon valósuljon meg, hogy az egészségben töltött évek száma a lehető legjobban kitolódjon, és abban a társadalom, az állam és a család úgy egészítse ki egymást, és a létrejött szinergiában sem a család, sem pedig az idősek érdekei, jogai ne sérüljenek.
- a fogyatékosok, akik esetében is kiemelten fontos, hogy a többségi társadalom megismerje helyzetüket, és a nyilvánvaló korlátok között a lehető leginkább segítsék mindennapi életüket, boldogulásukat.

A projekt várható eredménye:
Az európai uniós támogatásból megvalósuló projekt eredményeként növekszik a vármegye iránti egyéni elköteleződés, erősödik az identitás.

www.pestmegye.hu